Thursday, May 6, 2010

TRIP TO MELAKA 2010

Hi everyone,

ni suggestion aku utk trip YP 2010

DATE : 25 - 27 June 2010 / 18 - 20 June 2010
Araha Tujuan : Melaka,Pulau Besar
Bajet : rm100/person (maybe da lebiy dlm rm10)

Notes : aku xth nk ambik date mana.kalo ambik y 25,da org pnting dlm YP y xdpt p.tp kalo ambk date 18,aku tkt pd 21hb bdk2 praktikal da y akn da lecturer visit.

cadangan xtvt :
jumaat
9.00 pagi - 6ptg : xtvt d proton
8.00 mlm : bergerak ke MELAKA
10.30 mlm : arriving at accomodation
11.00 mlm : xtvt bebas tp better tdo la.rest 4 de next day

sabtu
5.30 pagi : morning call by lefternan cot
8.00 pagi : xtvt d bndar melaka
10.30 pagi : bergerak ke pulau besar
11.00 pagi : xtvt d pulau besar
4.00 ptg : bergerak ke darat kembali
5.00 ptg : preparation for BBQ
8.30 mlm : BBQ
10.00 mlm : mkn2 n xtvt rahsia

ahad
8.00 pagi : check out n pusing2 bndar melaka
2.00 ptg : bergerak blik ke pangkal jln

isnin
8.00 pagi : pegi keja utk sapa2 y praktikal.jgn dtng pkul 7 pg utk punch card then blik tdo.


p/s:apa2 hal,sila tngglkn komen atau cadangan anda d bhgn komen


regards,

MOHD SUHAIMI UZIR
PRESIDENT


btw,aku da perasan da report prog kt d genting y HR tampal kt notis2 board kt proton nih.nnti aku upload pic notice report prog 2...

110 comments:

azulhisyam May 6, 2010 at 8:32 AM  

aku bley 18-20.. 26 tu xdpt kot

Sub May 6, 2010 at 9:05 AM  

pres: aku dah letak kat FB aku...

n aku pilih 26 coz gaji bulan mei masuk hahaha

khai,  May 6, 2010 at 8:48 PM  

aq plak 18-20 xblh. family matter.

~ainun~ May 7, 2010 at 4:25 AM  

hurm..ntah la..25-27 kot..

Anonymous,  May 7, 2010 at 8:33 AM  

25-27 orait semua

mida,  May 7, 2010 at 1:28 PM  

55-57 pun mida xleh gak tp xpe jer tolg book kan homestay tu untuk korang... tu pon klu ramai pg. baru berbaloi book homestay...

^^cot^^,  May 7, 2010 at 4:02 PM  

cot lg prefer 25-27 sbb kalu 18 ntah aku mungkin bru smp utm dr penang...huhu

president,  May 9, 2010 at 12:05 PM  

mida,mmg la 55-57 sume org xleh

mikiCha May 9, 2010 at 7:27 PM  

bile tarikh gaji msuk untuk budak2 LI..smpai tarikh tu aku pegi lar..hehe

mida,  May 9, 2010 at 9:13 PM  

aiyo, salah taip la. kita kn dh besar, paham-paham sndiri sudey

Anonymous,  May 10, 2010 at 8:02 AM  

aku xfhm
aku bdk engine
str8 fwd
no corner
dlm econs pn kalo silap angka sket da leh effect kn
umpama menulis cek 1,000 dgn 10.00

Sub May 10, 2010 at 5:27 PM  

miki: masuk 20hb++ setiap bulan, pastikan atr kad attendance b4 5hb setiap bulan haha

^^cot^^,  May 10, 2010 at 11:14 PM  

hahah kalu taun lepas,gaji bulan nie dpat bulan depan n gaji bulan depan dpat bulan lgi depan...

mida,  May 11, 2010 at 7:17 AM  

masih sistem yang sama yang cot guna dulu...

then to Anonymous,
memg in accounting kita xleh tersilap figure sikit pun, that's why in accounting and finance there is a lot of segregation of duties to make sure this kind of things would not be happen...

tapi, unutk hal2 yg remeh lg temeh cmni, mida rasa everyone pon leh fikir. kita ada tarikh 2 jer; 18-20 and 25-27. so klu tersilap tulis 55-57; mida rasa boleh fikir kn tarikh yang mana; which is xeffect mana-mana pihak pon...
bukan apa, point dia nk bg tau yang benda simple2 cmni xperlulh nk ungkit2 sgt. it doesnt matter pun...xbagi kudis pon kita...

Sub May 11, 2010 at 8:26 AM  

ahaha skrg ni awal sikit, dalam 20-22hb setiap bulan dpt...cth gaji bulan mac dapat 20hb april haha

^^cot^^,  May 11, 2010 at 10:06 AM  

hehehe ala mida cool down sis...org tuh melawak jer pon,dia xbg kudis buta pon aih...alalalala~

hahaha bab gaji tuh,nak wt cmne kan..redha jela

azulhisyam May 11, 2010 at 1:22 PM  

kalu dpt cek.. jonuh pakat p maybank amik cash.. seb bek pak guard maybank tlg.. aku dh laa xreti

yg mana agak xde duit nk g bjalan tu bley je pinjaman kat mida.. aku nya pinjaman mida dh lulus pun.. ye dak mida

^^cot^^,  May 11, 2010 at 3:10 PM  

oih mida bank yer??? midaaaa~ igt i lgik x...nak pinjam jgak...

mida,  May 11, 2010 at 3:42 PM  

iyolh tu....
leh jer pinjam,tp conventional lah..interest 10%...
ada mau???

Sub May 11, 2010 at 5:36 PM  

eh budak uia pon amek riba...hahahaha
joking

^^cot^^,  May 12, 2010 at 1:22 AM  

kalu bdak uia xpe g...tapi msalahnya mida neh amek riba...neh yg musykil neh...ermmm~

president,  May 12, 2010 at 8:01 AM  

cot,mida bg pinjaman convetional sbb dia...
aku mls nk cte lebiy la..
cot,next year bln 6 kt akn ke klang n perlis...

cuba fahami ayat aku nih.....2 la maksud sbnar mida....

mida,  May 12, 2010 at 6:14 PM  

pandai2 jer bulan 6 tp bulan 1 2011 yer kwn2...

ingat kumpul 1hari=rm1

sbb spt dibawah:

rm1 x 49scholars = rm49/day
rm49 x 360days = rm17,640

duit tu untuk beli hadiah kahwin yer...

nk sofa, meja mkn, peti ais yang besar tu, automatic washing machine, dapur letrik, kabinet dapur, set bilik tidur, set ruang tamu, bunga-bunga cantik nk letak kt umah, perkakas umah, langsir, karpet, cat umah.....

ingat, rm1 satu hari...

hehehehehe

Anonymous,  May 12, 2010 at 6:15 PM  

sori-sori, bulan 1 2012..
dh tergatal plak nk awal...mana bley...hehehe

mida,  May 12, 2010 at 6:16 PM  

sori-sori... bulan 1 2012...
hehehe

azulhisyam May 12, 2010 at 10:29 PM  

kita nk sembang pasal trip kite k nk bincang pasal tempat honeymoon mida??hehe

^^cot^^,  May 13, 2010 at 2:16 AM  

ntahnya mida neh...nak kawin bukak la post bru,kita bincang nak bg hadiah...nie org nak g jalan2...adei~

mida,  May 13, 2010 at 7:03 AM  

tu peringatan & membetulkan kenyataan shumi...

hehehe

azulhisyam May 13, 2010 at 2:42 PM  

hehe papa pun kita tunggu laa pres nk letak tarikh honeymoon kita cmana.. eh tarikh trip melaka bila..

mida,  May 13, 2010 at 4:08 PM  

untuk kebaikkan semua, pilihlah tarikh cepat ek, nk pg next month, nnt klu kelam kabut, sush nk book tempat tido..sume fully book..nk ke tido dlm kete???

Sub May 13, 2010 at 4:43 PM  

kalo xde bilik, yg tido dalam keta hanya pemilik keta tsebut...

^^cot^^,  May 13, 2010 at 11:53 PM  

betol...nie kali pertama cot menyokong kenyataan presiden khairat kematian JKKK kita nie.....

azulhisyam May 14, 2010 at 10:14 AM  

bknkah cot jugak salah seorang pemilik kereta? adakah ini bermakna dia mahu bermalam di dalam kereta sj??

^^cot^^,  May 14, 2010 at 11:11 AM  

ini utk kes kalau bilik full...hahahaha yg bukan pemilik kreta g tido kaki 5 ah...apa g...mcm xbiase jerk

^^cot^^,  May 14, 2010 at 11:19 AM  

ini utk kes kalau bilik full...hahahaha yg bukan pemilik kreta g tido kaki 5 ah...apa g...mcm xbiase jerk

^^cot^^,  May 14, 2010 at 11:19 AM  

ini utk kes kalau bilik full...hahahaha yg bukan pemilik kreta g tido kaki 5 ah...apa g...mcm xbiase jerk

^^cot^^,  May 14, 2010 at 11:20 AM  

ini utk kes kalau bilik full...hahahaha yg bukan pemilik kreta g tido kaki 5 ah...apa g...mcm xbiase jerk

^^cot^^,  May 14, 2010 at 1:57 PM  

apehal bnyak nau post aku tuh????

Sub May 14, 2010 at 2:20 PM  

cot nak suara die didengari dan dikenali tuh post byk2 tuh haha

mida,  May 14, 2010 at 3:02 PM  

yeker...cmtu ek cot....

ok2, tidolah dlm kete tu..
mida book homestay, cot xde dlm list.
jangan nyebok2 kt homestay kami.
huh!

^^cot^^,  May 14, 2010 at 9:06 PM  

mida memang xmengenang budi kan...dlu tyme nak lemas spe tah tlg die....

president,  May 15, 2010 at 7:38 PM  

hsil dr meting hr 2,syam akn jd ketua...
da la aku dr shah alam dtng ke kangar nk jumpa dia nk bg tugas kt dia hr ni,skali dia p cameron lak....

UTM's Rep.,  May 16, 2010 at 2:16 AM  

die memg nak mampos tuh...boleh die buat mr presiden camtuh kan...saya selaku rep dari UTM menentang sekeras2nya tindakan beliau

azulhisyam May 17, 2010 at 12:40 AM  

saya selaku wakil dari USM menyangkal dakwaan di atas.. ada ka nk jumpa aku xwat appointment dulu?? mana belajaq ni??

UTM's Rep.,  May 17, 2010 at 3:18 AM  

wakil utm berkata : adakah seorang presiden perlu bt appointment dgn org bwahannya dahulu???

azulhisyam May 17, 2010 at 8:26 AM  

wakil usm berkata : sekurang-kurangnya dia habaq awai2.. hg ni dok kipas bos watpa ni??

president,  May 17, 2010 at 9:01 AM  

mengikut perlembagaan persatuan pelajar2 yayasan proton,setiap wakil uni perlu bersedia pada bila2 masa utk dpanggil bertemu dgn presiden

cot,nnti ckup bln ambik gaji...

mikiCha May 17, 2010 at 9:13 AM  

weyh..Proton Chair (kerusi Proton) tuh benda alah ape??..

azulhisyam May 17, 2010 at 10:21 AM  

pemimpin kejam disanggah..huh

UTM's Rep.,  May 17, 2010 at 12:00 PM  

hahaha buka kipas,memandangkan presiden adalah dri batch yg mantap...jadi ahli2 batch yg mantap kena menyokong sesama sendiri...ahahaaha ntahnya aku pon nk tnya jgak,natang apa proton chair tuh

azulhisyam May 17, 2010 at 12:45 PM  

ha'a.. proton chair tu padia

president,  May 17, 2010 at 2:29 PM  

psl proton chair 2,aku akn bincang ngan kak dila hr jumaat ni
aku nk jumpa hr ni tp dia meting sapa hr khamis

Sub May 18, 2010 at 9:01 AM  

proton nak ade tempat dalam universiti sebagai advisor, dalam board of directors universiti,dia nak satu chair ka?ahahaha

UTM's Rep.,  May 18, 2010 at 9:40 AM  

pehhh presiden memg soerg yg berdaddykasi lah....

Anonymous,  May 18, 2010 at 9:44 AM  

pres adalah daddy kpd cot??

mida,  May 18, 2010 at 9:57 AM  

jap2. since when ada perlembagaan cmtu????

xde masuk dlm minit miting pon....

Sub May 18, 2010 at 10:00 AM  

xtau...sape tulis minute of meeting (MoM) mase meeting kt mcD tu? blom edarkan ke semua rep lagi?

azulhisyam May 18, 2010 at 11:09 AM  

perhh ni xaci.. ramai pulak dok kipas pres..

Sub May 18, 2010 at 12:46 PM  

skrg mane pakai kipas,bdk2 praktikal seme dalam aircond la syam

Sub May 18, 2010 at 12:46 PM  

lagi2 yang makan kat exec dining stiap hari...hehe jgn mara mida

UTM's Rep.,  May 18, 2010 at 2:29 PM  

hahah ntahnya...mne menet metg...haku pon nak tgk gak...apolah pengurusan neh...lembab betol...nie yg nak hangin neh...sape presiden neh?? nak kene lempang eyh..(dun wury syam,aku bekap hg)

Sub May 18, 2010 at 3:05 PM  

haha cot dgn syam bergabung menentang nampak?

UTM's Rep.,  May 19, 2010 at 1:49 AM  

mestilah.dlm organisasi kena ada pembengkang..hahahahhaha!!!

azulhisyam May 19, 2010 at 2:18 AM  

dan kamilah pembengkang itu.. muahaha

president,  May 19, 2010 at 8:09 AM  

ambk la bekang 2
kalo nk minit meting,pegi mintak kt SRK

Anonymous,  May 19, 2010 at 8:40 AM  

SRK simpan minit meeting macam khazanah negara...

UTM's Rep.,  May 19, 2010 at 10:16 AM  

jadahnya SRK simpan natang tuh??? die nak buat hape?? kmi menuntut hak kami sbg ahli2 dlm organisasi nie...woi presiden,apa nie?? mna minit metg kmi?? makan gaji buta ka hapa nie???

Sub May 19, 2010 at 10:23 AM  

SRK kn seketeri...tapi,knp x bg2 lagi neh..

'kami menentang penggunaan minit meeting sbgai pekasam simpan lame2'...

UTM's Rep.,  May 19, 2010 at 2:12 PM  

syam buat grup kat facebook...kita kumpulkan ahli...gulingkan presiden dan seketeri....

president,  May 19, 2010 at 2:26 PM  

srk ckp,nk 6osaat meting,kna jumpa dia

wes syam,mcm mana trip ke melaka ni
ang y kna handle...
apa2 progress?

president,  May 19, 2010 at 2:29 PM  

psl kerusi proton,nnti kak dila akn update kt aku
tp utk msa skarang,kpd sume uni rep,tlng surevey ngan senior angpa sal bnda nih
mean senior y da grad
tnya kt uni anda,da ke glc y da position dlm uni
cth:proton mmpunyai kerusi penasihat d dlm dewan senat uia.kalo uia perlukan kepakaran proton,proton akn bg la

2 skadar cth je
huhu

Sub May 19, 2010 at 5:10 PM  

proton nak jadi benefactor and advisor dlm sesatu fakulti laa kan mkne nye... sbb ckp nak bg research grant

azulhisyam May 19, 2010 at 8:10 PM  

haha.. chot jahat weh..

azulhisyam May 19, 2010 at 8:10 PM  

haha.. chot jahat weh..

UTM's Rep.,  May 19, 2010 at 11:48 PM  

cuih,aku jgak la yg jahat....hg ayahnda segala setan,aku gak jahat....muahahaha ooo bru abg paham pl kerusi proton nie....okeh sbb presiden dah jelaskan,so xjdik nak gulingkan presiden...kita gulingkan pengarah program "scholars at Melaka"...

mida,  May 20, 2010 at 11:12 AM  

guling sampai jadi roll cake...
yummy!!!

mida,  May 20, 2010 at 11:13 AM  

guling sampai jd roll cake..
yummy!!!

president,  May 20, 2010 at 2:57 PM  

syam,mna progress ko?

azulhisyam May 20, 2010 at 5:27 PM  

perh.. cmni hgpa wat kt diriku.. inikah balasan kalian..

tp xpa.. bab p melaka ni ada progress.. aku ni pengarah berkredibiliti.. tlg tya sndr kt asistant aku.. ara

Sub May 20, 2010 at 5:29 PM  

sejak bila ara jd pmbantu hg syam?

UTM's Rep.,  May 20, 2010 at 11:26 PM  

ntahnya..memandai ja lantik...xdpat persetujuan dr en presiden pon...boo!!

azulhisyam May 21, 2010 at 7:35 AM  

ni projek aku.. aku nya suka laa weh

mida,  May 21, 2010 at 8:15 AM  

cot ni cm lalang lah...kejap sokong org tu, pastu org ni lak...

hehehe

Sub May 21, 2010 at 8:45 AM  

hahaha entah la...hahah...ape pekembangan proton chair? dekan fakulti aku akan explain sbb menda ni ade dah dlm um...nnt dia bg contoh2 documentation

president,  May 21, 2010 at 9:09 AM  

Ssub,nnti xplain kt aku
then aku akn xplain kt kak dila n rep uni len

ekceli,bnda ni mmg da ada kt um
lg pn,idea ni dr datuk zaliha
dia dulu dr um jgk

president,  May 21, 2010 at 9:12 AM  

syam,ara y plih ko jd project manager
huhu

btw,trip yp akn dlakukan stp thn

president,  May 21, 2010 at 9:14 AM  

ni da sdikit undang2psl trip yp y akn diadakn annually

1)stp batch 2nd year y akn msuk 3rd year akn uruskn trip

cth:thn lpas batch 3rd year batch 2007,bak kata cot,batch pling mantap n berjaya,telah uruskn trip ke tioman

so thn ni batch 2008 a.k.a batch junior y ptut dibuli lak akn uruskn

so syam,pe2 hal,batch ko uruskn
batch kami akn p dgn bwk diri je
nnti beg2 kami,angpa jgk y bwk

tq

Sub May 21, 2010 at 9:14 AM  

nnt aku forward email,aku dah bawak kak dila & administration fakulti aku dalam perbincangan ni,tunggu reply dari admin tu je la skrg

UTM's Rep.,  May 21, 2010 at 6:15 PM  

aku plak,pass kat YDP MPM aku...bagi die email kak dila,then kak dila xplain kat die...n die try usulkan kat org atasan UTM....

azulhisyam May 23, 2010 at 7:45 AM  

orait.. 18hb insyaAllah

Anonymous,  May 24, 2010 at 9:27 AM  

WES,25 LA...

mida,  May 24, 2010 at 1:03 PM  

syam, nk tanya. tarikh mmg antara 2 tu jer ker? klu wat selain bulan 6 mmg sush ek? ni suggestion je lh, klu rasa2 byk sgt tarikh konflik untuk bulan 6, watlh cuti sem akan datang, dlm bulan 11 tu. mengenai tempat mana nk pergi, since syam dh diberi power sbg urursetia, so, syam leh decide tempat, but klu nk fair, listkn 2 3tempat yg rasa2 sesuai together dengan estimated budget, tempat yg plg byk vote, kita pilih.

wat byk2 research, mst leh dpt budget yg sgt reasonable tau. kn rajin sikit yer...lantik jer sapa2 dari badge syam untuk membantu. u have the power maa...hehehe

Anonymous,  May 24, 2010 at 3:43 PM  

sjak bla syam da badge?

mida,  May 24, 2010 at 5:30 PM  

so sorry...batch. hehehe

azulhisyam May 24, 2010 at 8:01 PM  

i'll try.. masa sem bley??

UTM's Rep.,  May 24, 2010 at 8:05 PM  

amek la masa cuti...buatkan percutian tu utk release tension afta exam...kan besh tuh!!! apadaa kadet, tu pon nak kena habaq ka

president,  May 25, 2010 at 7:57 AM  

kalo date 2-5julai mcm mana?
bdk2 uia br hbis praktikal
n kt sume pn da nk stat sem
so release tension b4 hbis stat sem la

Sub May 25, 2010 at 8:43 AM  

4 julai UM dah stat

Anonymous,  May 25, 2010 at 3:43 PM  

apa2 pn,aku rs posting ni pling mendpt smbutan..
komen pn da lebiy 100...

UTM's Rep.,  May 25, 2010 at 7:43 PM  

bercuti beb!!! sape xnak,lpas kejayaan trip to tioman yg d'organize oleh batch hebat....

Anonymous,  May 26, 2010 at 8:04 AM  

awatb batch len senyap je??

azulhisyam May 26, 2010 at 8:13 AM  

sapakah yg bersuara ini.. haha

Anonymous,  May 26, 2010 at 10:46 AM  

sayalah yang bersuara....

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP